вторник, 16 декември 2008

Се разбранува студентската мисла

Слободна студентска мисла, настанот кој го највив пред неколку дена се случи и резултираше со 9 говорници, 100тина посетители, силни аргументации, гласни говори, воодушевена публика.
Очигледно е дека постои критичка маса и дека истата треба да биде поддржана.

А поддршката е неминовна кога акцијата се гради со верба, ентузијазам и чистина. На блогот на организаторите веќе се пишуваат впечатоци, поддршки, критики. Поддржуваат и медиумите и блогерите и колумнистите.

Студио 2 на А2 реализираше одличен прилог. Доволно кажува, па нема потрева подетално да раскажувам како поминал настанот.

Фили Петровски посвети колумна инспирирана од Слободната студентска мисла.

Во перидов кога очигледно се бранува студентската мисла, се случува уште еден обид за мотивација на студентите - блиц протест за студентски глас пред УКИМ. Протест против замолчувањето на стидентите, против гасењето на студентските медиуми, против монополскот пристап во студентското организирање. Кузевски објави повеќе за протестот.

2 коментари:

Анонимен рече...

Slobodna Studentska MIsla e super.
Nastanot bese mnogu doooobar, i toa sto mene mi se svigase e sto sekoj mozese da si najde govor sto mu se dopadna.
Samo napred momci i vo novi pobedi

Големата слика рече...

Бранувањето продолжува:
http://www.a1.com.mk/video-home.asp?VideoID=349