петок, 29 август 2008

Велија за независноста на Македонија

На претходниот пост добив коментар кој избега од темата, но сосема оправдано отвори нова дискусија. Одговорив на барањето на Anonymous со коментар кој сега станува пост:
Anonymous said...

..drugarce... daj komentar za se ona sto se slucuva na A1... od ekstremno "inteligentnite"prilozi na devojkata koja se javuva od Ohrid, ustvari, tetkata koja se javuva od Ohrid, do se ona sto go pravi Velija kako kampanja za 8 septemvri...glej do kaj stigna drzavicevo...torbulinjata da rabotat na nacionalnite cuvstva za nas makedoncite...e bratce, za toa pisi...

Големата слика said...

Девојката - известувач од Охрид нема да ја коментирам, зошто такви ги има милион и би заглавил со ругање новинари ако почнам така ...
А за кампањата на Велија... сосема оправданa и, би рекол, потребнa...
"Торбулињата" се прилично лојални граѓани на оваа држава и не гледам зошто не треба да реализираат кампањи кои ја зајакнуваат вербата во сопствената држава. За орв пат некој се обидува во ТВ спотови да ги прикаже сите успеси на Македонија, од 1991 до денес. Сигурен сум дека за некои не сме ни знаеле. Да, успесите се малку на број, ама ние треба да ги промовираме и да ни служат како примери. А тоа што нив ги промовира Велија, во време кога другите се зафатени со поинакви ТВ спотови, е само околност која е позитивна. Замислете да немаше кој да ни сумира што сме направиле откако сме независни ...


вторник, 19 август 2008

12 лекторски грешки во 5 реченици

Промоција на новата веб страна на Нова Македонија преку линкување до интересна вест објавена тука.